Sajam u Istanbulu 2017

Dizeldorf sajam 2018
jun 18, 2018
Show all

Sajam u Istanbulu 2017

Istanbul 2017

Tim Strato Plus-a na čelu sa direktorom Aleksandrom Ilićom učestvovao je na međunarodnom sajmu tehničkih dostignuća koji se održao od 4 do 6 novembra 2017. godine u Istanbulu, Turska.  Tematika ovog sjajnog i nadaleko poznatog sajma bila je vezana za najnovija dostignuća i rešenja u oblasti projektovanja i proizvodnje elektromotora, električnih transformatora i proizvodnji i preradi bakarne žice i elektro-izolacije.

Veliki broj vodećih svetskih proizvođača predstavio je svoja proizvodna rešenja i ideje, što je bila dobra prilika da se stupi u kontakt i obave razgovori sa predstavnicima ovih kompanija u cilju uspostavljanja saradnje i razmene iskustava iz prakse. S obzirom na broj izlagača kojih je bilo ne manje od 2500, bilo je teško ispratiti kompletnu ponudu i naći vremena za obilazak svih interesantnih štandova. Malo vremena na raspolaganju bio je ograničavajući faktor u našoj nameri da posvetimo pažnju i razgovaramo sa svim zainteresovanim stranama, ali je i pored toga došlo do nekih vrlo ozbiljnih sastanaka koji su rezultirali uspostavljanjem poslovno-tehničke saradnje.

Izlagači iz SAD-a, Evrope, Azije i Bliskog istoka prezentovali su svoje proizvodne programe i detaljno su nam približilii kakvi su trendovi i promene u ovim oblastima. Saznanja do kojih smo došli na ovom na sajmu su nas impresionirala i pored činjenice da je menadžment Strato Plus-a dobro upoznat sa stanjem u ovoj sferi poslovanja. Proizvodno-tehnička rešenja, maksimalno iskorišćavanje proizvodnih kapaciteta i smanjenje troškova proizvodnje, zatim moderan dizajn, vrhunski kvalitet i visoka funkcionalnost i pouzdanost proizvoda  koje nude sve ove kompanije predstavljaju jasan pokazatelj da vodeće svetske kompanije u obasti elektrike i elektrotehnike ulažu ogromna sredstva u modernizaciju proizvodnje i usavršavanje kadrova. Pritom, jasna je činjenica da postojeća zdrava konkurencija sa sigurnošću čini tržište jačim i kvalitetnijim jer dovodi do konstantnih izmena i usavršavanja poslovanja kompanija, a kao posledica te povećane konkurentnosti javlja se još veća produktivnost i dodatno ubrzanje promena u elektroenergetici.

Jačina ovog sajma ogleda se u tome što organizatori iznova uspevaju da okupe i ugoste sve relevantne izlagače i goste među kojima su ključni akteri tehničkih promena u svetu. Strato Plus DOO, kao jedna od vodeći firmi na tržištu Srbije u oblasti trgovine bakarnom lak žicom i elektroizolacionim materijalom, privlačna je za saradnju, pa ne čudi to što smo uspeli da ostvarimo kontakte i dogovorimo potencijalnu saradnju sa veoma jakim i ozbiljnim kompanijama na sajmu. Sa ponosom ističemo da je naša aktivna uloga na ovom sajmu ulaganje u našu budućnost, te da ćemo u narednim mesecima nastojati da implementiramo neke od novina koje smo zapazili i koje su nas privukle na ovoj smotri izlagača.

Uskoro očekujemo gostovanje i dolazak naših novih poslovnih partnera sa kojima je dogovorena saradnja na sajmu, što je velika stvar jer mi svih ovih godina aktivno radimo na izgradnji brenda i reputacije Strato Plus-a, kao i na podizanju naših izvoznih kapaciteta. To nam imponuje jer su strani saradnici u nama prepoznali adekvatnog partnera sa kojima će poslovati.

U narednom periodu nas čeka još poseta sajmovima i stranim kompanijama, aktivni smo, zato nas pratite jer ćemo vas blagovremeno obaveštavati o našim novim poslovnim aktivnostima i dostignućima.

 

Direktor Strato Plus DOO, Aleksandar Ilić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *